De nieuwste aanwinst van het Holec archief in Hengelo is een stofzuiger van het merk EMF Dordt. Niemand wist dat dit bedrijf, voortgekomen uit Smit Slikkerveer, ooit stofzuigers had gemaakt! Ook weer een staaltje pionierswerk van een ex-Holec bedrijf. Mocht iemand meer informatie hebben over dit product hoor ik dit graag.

Hieronder enkele foto's van dit voor EMF Dordt vreemde object.

Stofzuiger EMF Dordt

Stofzuiger EMF Dordt Stofzuiger EMF Dordt

Stofzuiger EMF Dordt

Stofzuiger EMF Dordt

Bron: Holec Historisch Genootschap, foto's Willy Ahlers

Reacties  

# EMF-stofzuigerG.F Kruit 28-12-2010 15:42
Toen ik in dienst trad bij de EMF in 1957 en in Dordrecht gingen wonen, moesten we een nieuwe stofzuiger kopen, want Dordrecht had toen nog 120 Volt Geen probleem, want het bedrijf leverde al geruime tijd stozuigers van het afgebeelde type. maar de normale afzet was gestopt, want de productie ervan werd te duur en leverde dus te weinig op. Bovendien was de concurrentie op dat gebied te sterk.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# EMF stofzuigerAd Martens 08-02-2011 18:13
Mijn vader is vanaf de opening in 1948 tot de sluiting van de vestiging Rucphen in 1972 afdelingschef van de wikkelarij geweest. Ons gezin heeft al die jaren in een woning op het fabrieksterrein in Rucphen gewoond. Wij waren ook in het bezit van zo'n EMF stofzuiger. Inderdaad vreemd omdat hij koolborstels had en die hadden de EMF motoren niet. De stofzuiger was multifunctionee l: hij zoog goed, maar blies met dezelfde kracht zodat hij bij ons ook als aandrijving van een verfspuitpistoo l werd gebruikt.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Laatste reacties

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
6640336

Wie is online

We hebben 155 gasten en geen leden online

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd