Voetbalteam Heemaf 1913De Heemaf begreep heel goed wat reclame kon doen voor de verkoop van hun producten.  Al vanaf 1908 had men een eigen reclame afdeling die zich 100% bezig hield met fotografie en reclame. De producten stonden dan ook in alle mogelijke bladen, boeken en kranten. Vertegenwoordigers van de Heemaf gingen naar alle beurzen in binnen en buitenland want daar moest de Heemaf altijd prominent aanwezig zijn. Zo hadden bijvoorbeeld de voetbalteams van de Heemaf al tussen 1910 en 1930 al shirtreclame.

In de prachtige collectie van Historisch Centrum Overijssel in Zwolle vonden wij een foto van Heemaf reclame voor SKA motoren op de middenstip van stadion "Mestalla" in Valencia in Spanje. Boven de reclame zien we de tribunes en in het midden de ruimte waar de voetballers via de trap omhoog het veld op liepen. 

Er werd reclame gemaakt voor SKA motoren via Sangis S.A. in Valencia. Sangis S.A. was een vertegenwoordiger van de Heemaf, want die had in die tijd  overal ter wereld verkoopkantoren voor de Heemaf producten. In Spanje had men minimaal 2 verkoopkantoren; ELectric Supplies CO. S.A. in Barcelona en Sangis S.A. in Valencia.

Reclame voor een Heemaf SKA motor op de middenstip van voetbalstadion "Mestalla" in Valencia waar momenteel onze beste keeper Jasper Cillessen onder contract staat. Bron: Historisch Centrum Overijssel te Zwolle. 

Heemaf-SKAmotor-5PK-eersteSKA-small

Een voorbeeld van een SKA motor van de Heemaf zoals deze op de middenstip van het voetbalstadion te zien is. Bron: Holec Historisch Genootschap.

Wanneer je inzoomt in de foto zie je de tekst "Motore doble arrollameiento"  = Motor met dubbele wikkeling. Daaronder P/Y Margall is een straat in Valencia waar het verkoopkantoor van vertegenwoordiger Sangis S.A. te vinden was. 

 

Links, de vertegenwoordiger van de Heemaf in Valencia, Sangis S.A. Bron: oude telefoongids uit Valencia (1930), Rechts reclame van een andere vertegenwoordiger van de Heemaf; Electric Supplies CO S.A. uit Barcelona. (bron: oude krant uit Valencia 1930).


Wereldtentoonstelling Spanje (1929 - Barcelona) Op de foto Koning Alonso die SKA motoren van de Heemaf heeft bekeken bij vertegenwoordiger Electric Supplies Co S.A. Bron: Historisch Centrum Overijssel te Zwolle  

 

Links boven het voetbalteam van Valencia in 1927, rechts boven het stadion in 1923, onder spelers van Valencia - Levante (1923). bron: Wikipediawand, licence: public domain. 

1913HeemafVoetbalShirtreclame-small
1913 - Heemaf voetbalteam met shirtreclame (zelfs op de bal staat Heemaf). Bron: Historisch Centrum Overijssel te Zwolle  

Meer informatie over de historie van de SKA Motoren van de Heemaf vinden we HIER.{jcomments off}

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto gallery Heemaf

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7805235

Wie is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

DMC Firewall is a Joomla Security extension!