Media

Aanwinst004Eind 2013 kwam ik in contact met de Lionsclub uit Borne. Na het zien van onze website en vooral de biografie van Rento Hofstede Crull hadden zij het plan om een autorally organiseren met als naamgever Rento Hofstede Crull.
Hofstede Crull was de bekende elektriciteitspionier uit Borne, oprichter van de Heemaf uit Hengelo en één van de eerste automobilisten van Nederland. Hij reed rond in een Spyker automobiel in een tijd dat niemand een auto bezat en was ook één van de initiatiefnemers van de A.N.W.B.  

De eerste editie van de Hofstede Crull Rally wordt georganiseerd op zondag 15 juni 2014. Op de website www.hofstedecrullrally.nl  kan iedereen zich hiervoor inschrijven.

Rento Hofstede Crull was een verwoed autoliefhebber en wielrenner op de hoge bi (de klassieke fiets met een hoog voorwiel en klein achterwiel). Rond 1900 bezat hij een hele collectie oldtimers en vooral het merk Spyker was zijn favoriet. In een hal van zijn Heemaf fabriek had hij een assemblagehal ingericht waar hij Spyker automobielen fabriceerde. 

HofstedeCrullRalley

nl-zwhco_464.2_1224

Assemblage afdeling van Spyker bij de Heemaf. Bron: Historisch Centrum Overijssel te Zwolle.

Aanwinst004

Meer is te vinden op onderstaande weblink: 

http://hofstedecrullrally.nl/

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
7805556

Wie is online

We hebben 479 gasten en geen leden online

DMC Firewall is a Joomla Security extension!