Van dhr. Riphagen ontvingen wij enige tijd geleden dit artikel en bijbehorende foto en hij schreef het volgende: Ik was van 21 september 1937 tot 20 juli 1952 werkzaam bij HH, aanvankelijk als laborant op het hoog- en laagspannings laboratorium, en vervolgens van 1 april 1949 tot juli 1952 als chef keuringsdienst ingekomen goederen en apparaten. Mijn vrouw was eveneens werkzaam op het HH lab. en wel van 10 maart 1941 tot 1 november 1947,waar ik haar leerde kennen, en  waar zij, gecombineerd met haar aanstelling als typiste voor het tikken van laboratorium rapporten, ook fungeerde als persoonlijke secretaresse voor hoofdingenieur M.J. de Lange.

Laboratoriumpersoneel Hazemeyer 1942/1943
Op de foto van links naar rechts:

Bovenste rij de heren : ????   Wagenmakers??,  Adams, v.d.Woude, Griessen, Helming, Vasterink, Peussens, v. Meerem (lab, chef onder Ir. De Lange) v.Dam.  Onderste rij: Posthumus, v.d.Zwaag, Mej. Vruggink (mijn latere echtgenote), Riphagen, Mej. Gaalman, Visser??, Heinen.

Laboratorium zowel als keuringsdienst(en) hadden destijds Ir.de Lange als directe chef. Het in Tubantia aangehaalde dat alle oud medewerkers van HH zouden zijn achterhaald, lijkt dus niet helemaal in overeenstemming met de feiten. Als bonafides voeg ik bijlagen bij van onze getuigschriften, ondertekend door resp.de toenmalige directiesecretaris de hr. Bruggink en de toenmalige directeur de hr. Alpherts. Voor de aardigheid voeg ik ook een foto bij van het laboratorium personeel van 1942/43, genomen in de hoogspanningshal van het laboratorium. Op de achtergrond zijn de twee hoogspanningstransformatoren te zien die in cascade schakeling een half miljoen volt konden opwekken, en gebruikt werden voor het uitvoeren van hoogspanningsexperimenten.

Getuigschrift Hazemeyer Hazemeyer getuigschrift
Getuigschriften NV Hazemeyer (klik op de plaatjes om te vergroten).

Met vr. groeten,
J. Riphagen

Reacties  

# Mijn Opa! (Vd Woude)Roelant Siekman 11-03-2018 19:39
Tot mijn grote vreugde zie ik hier mijn opa Piet van der Woude tussen staan! Van zijn verleden is -ook bij mijn moeder- jammer genoeg weinig bekend, dus het is fantastisch dat deze foto gedeeld is!

Ik weet niet of de heer Riphagen nog in leven is, maar mijn dank is groot!

Hartelijke groet,
-Roelant Siekman
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste nieuws

Laatste reacties

Uitgelicht

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
5429950

Wie is online

We hebben 206 gasten en geen leden online

Our website is protected by DMC Firewall!